доц д-р Явор Григоров

Ортопедия и травматология
Работи с НЗОК Директно плащане

доц. д-р Явор Григоров, дм завършва медицина във ВМИ – Варна през 1986 г. и работи последователно във всички нива в системата на българското здравеопазването, от селска здравна служба до университетска болница.

Единадесет години завежда сектор по Ортопедия и травматология в Университетска болница в гр. Сабрата – Либия и е консултант в Африкански онкологичен институт в същия град. За работата си е отличен с почетна грамота. През 2010 г. защитава дисертация посветена на костните инфекции и придобива научна степен ,,Доктор“. Автор е на монографията „Остеомиелит”.

Член е на Съюза на учените. От 2013 г. е главен асистент, а от 2021 г. е доцент в СУ ,,Св. Кл. Охридски“.

Към някои от научно - практическите приноси на доц. Я. Григоров, се отнасят: предложената собствена класификация на костните инфекции, на базата на която е разработен универсален алгоритъм на хирургично поведение, както и оперирани екзотични клинични случаи, включващи – Синовиална липоматоза на ходилото; успешно лекувани костни инфекции на бедрената кост, съответно с 20 и 34 годишна давност; втори по големина отделен бедрен липосарком описан в световната практика; ампутация на раменния пояс – клавикула скапула и горен крайник; орган съхраняваща операция в случай на хондросарком на тибия; фибросарком на ключицата, лекуван успешно чрез тотална клавикулектомия и др.

Работно място

Медицински център "Лозенец" ЕООД
Ортопедия и травматология Блок 1, етаж 1, кабинет 1 029607682

Блок 1, етаж 1, кабинет 1

Работи със застрахователните компании

Работи с НЗОК

доц д-р Явор Григоров извършва прегледи покривани от НЗОК в Медицински център "Лозенец" ЕООД. Изисква се направление от Личен лекар.

Трудов опит и квалификация

Образование

  • Ортопедия и травматология

  • Спортна медицина

Професионален стаж

  • От 2011 г. работи в Болница ,,Лозенец“

Специализации и квалификации

  • Гръбначна хирургия

  • Ендопротезиране на стави

Запазете час

Вт 29
Ср 30
Чт 1
Пт 2
Сб 3