Резервирайте час
при желания от Вас лекар Направете безплатна регистрация в платформата

Новини
Инвитро бебетата на София вече са 13

Още 4 бебета са се родили през тази есен благодарение на донорската Инвитро програма на Столична община.

От всички новородени по тази програма момчетата са вече 9, а момичетата – 4. В очакване на благата вест са още няколко семейства от София, които са се нуждаели от инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

От 2015 г. насам всяка година СО подпомага жени с репродуктивни проблеми по програмата, която бе създадена съвместно с организациите "Майки за донорство" и "Искам бебе". До момента по нея са разплатени общо 163 308 лв., а само през 2019 г. са извършени донорски инвитро процедури на стойност 30 376 лв. В бюджета на София всяка година се предвиждат по 70 000 лв. за тази цел.

Повече подробности за програмата и начин на кандидатстване по нея може да намерите на страницата на Столична община: https://www.sofia.bg/programms-invitro

Поздравителен адрес по случай 3 декември – Международния ден на хората с увреждания

Поздравителен адрес по случай 3 декември – Международния ден на хората с увреждания, от Албена Атанасова, зам.-кмет на „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ при Столична община

На 3 декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания, официално обявен от Генералната асамблея на ООН.

Този ден е най-подходящият повод да изкажа сърдечните си поздравления за успехите Ви в нелеката борба за отстояване правата и интересите на хората с увреждания за пълното им приобщаване към гражданското общество. С упоритата и всеотдайна работа Вие давате пример за успешна интеграция на хората в неравностойно положение в различни направления, както в творчески, така и в професионален план.

Изразявам своето уважение и възхищение на волята и достойнството, за силния Ви дух и стремежа да направите живота си по-пълноценен и по-радостен. Магията на вашето вдъхновение Ви дава силата да успявате във всяко едно начинание. Днешният ден е пример за това! И нека примерът Ви привлече много последователи, а доброто настроение от настъпващите Коледни и Новогодишни празници да донесат повече щастливи моменти и повече радост на Вас и Вашите семейства!

На всички вас желая здраве, сила и кураж, за да се справяте с трудните моменти!

Фандъкова: Вярвам, че през следващите години иновациите и научните открития ще се фокусират върху човешкото здраве

"Вярвам, че през следващите години иновациите и научните открития ще се фокусират върху човека, неговото здраве и възможности, върху възможността да се компенсират различни дефицити в интерес на отделния човек и в интерес на цялото общество." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на медицинския форум BEC&ISEVS Endovascular Academy. Кметът благодари на организаторите и лично на известния кардиолог проф. Иво Петров за домакинството на форума. Столичният кмет посочи, че провеждането на това престижно събитие в София е признание за работата на българските медици. "Известно е, че успешните лекари са много активни в подкрепата на обществото като цяло и аз искам да благодаря на всички присъстващи тук лекари за подкрепата, която оказват на София."

"Здравето и активността на хората, възможността им да живеят по-добре е в основата на развитието на градовете, на страните и на обществото като цяло. Здравето е най-важният ресурс, а превенцията е инвестиция в най-големия капитал – хората. Днес медицината се развива изключително бързо и с помощта на технологиите, дигитализацията и комуникацията има все повече възможности за диагностициране, за лечение, възможности, които дават по-добър шанс за живот на хората" – каза още кметът Фандъкова.

По повод „Световния ден за борба с диабета“ Четвърта МБАЛ ще извършва прегледи за кръвна захар с глюкомер

На 14 ноември по повод „Световния ден за борба с диабета“ Четвърта Многопрофилна болница за активно лечение ще извършва измерване на кръвната захар с глюкомер. Ще бъдат извършени и консултации и обучение върху диета при захарен диабет, обучение на пациенти на терапия с инсулин, както и обучение върху самостоятелни корекции на инсулинови дози.

Прегледите ще се извършват от 9.00 до 14.00 часа на 14.11.2019 г.

Желаещите могат да се запишат на тел.02/953 24 85.

40+
Лечебни заведения
1085+
Лекари
40+
Специалности
Платформата myHealth предоставя достъп до голям брой лекари, лечебни заведения и широк набор от специалности. Открийте необходимата информация, резервирайте час при специалист, общопрактикуващ или дентален лекар.